History Inn the Green

Nooitgedacht verleden en heden

Eerst even mijn sentiment delen. Ik hou van geschiedenis; oude spullen, oude huizen, oude verhalen. Er zit gevoel in en brengt het verleden en het heden bij elkaar. Daar zijn wij ook bij de B&B voor gegaan. Weer terughalen wat hier ooit was gecombineerd met de dingen waar wij zelf van houden, zoals veel groen en comfort.

Bedrijvigheid

Nooitgedacht is de oorspronkelijke winkelstraat van Zeist samen met de beide Dorpstraten. In de straat is vanaf de 19e eeuw allerlei nijverheid te vinden. Inn the Green bestaat dan ook al! Het is een smederij die vanaf de voorkant bereikbaar is met ernaast ruimte voor paarden (hoefsmid).

Begin 20e eeuw woont melkboer dhr. Van Wiggen in het huis en bouwt hij een melkslijterij in de tuin. Dat is de huidige tuinkamer met origine jaren 30 tegeltjes. Of hij de B&B ook ergens voor gebruikt weet ik jammer genoeg niet.

Begin jaren 60 komt de familie Van Welie op Nooitgedacht 32 wonen en werken. Vanaf dan krijgt het grote gebouw achter in de tuin weer een functie. Van Welie’s limonadefabriek ziet het levenslicht en draait als een trein. De melkslijterij wordt een drankslijterij en de B&B is in gebruik als pakhuis en fabriek voor de productie van Dhr. Van Welie’s lekkere sapjes. Dhr. Van Welie is met zijn sapjes o.a. hofleverancier aan paleis Soestdijk geweest. In de B&B kom je nu nog van alles uit die periode tegen. Ik ben benieuwd of je het kan ontdekken!

In 2016 begint ons eigen ‘Nooitgedacht’ avontuur. Het avontuur begint met een paar jaar eigenhandig flink verbouwen. En nu met B&B Inn the Green en Gevoelstuinen die er gevestigd zijn. Wij genieten van de bedrijvigheid en hebben met veel plezier al veel gasten ontvangen!